Doğal Saç Bakımı | Saç Uzatan Yağlar

Doğal saç bakımı saç uzatan yağlar hangileri

Saçlarımın sağlıklı uzaması için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız, saçlarım uzamıyor, çok kuru veya dökülüyor diyorsanız bu doğal yağlar tam size göre.

Saç ve saç derisi bakımı birlikte yapılması gereken bir bakım rutini gerektiriyor. Hatta buna bir de sağlıklı beslenmeyi eklemek gerekiyor. Şöyle diyeyim, eğer sizde anemi varsa veya B vitamini eksikliği varsa ya da saç derinizde tıkanıklık, mantar, enfeksiyonlar varsa saçlarınıza ne sürerseniz sürün fayda sağlamayacaktır.

Bu yüzden saç sağlığı için beslenme çok önemli bir yer tutuyor, buna birazdan geleceğim ve detaylarını anlatacağım. Önce saç uzatan yağlar hangileri ona bakalım.

Saç uzatan yağlar hangileri?

Saçlarım kuru, cansız, parlak değil, dökülüyor veya uzamıyor diyenler için bu yağlar hayat kurtarıcı nitelikte.

  • Sedir ağacı yağı
  • Misk adaçayı yağı
  • Kekik yağı
  • Limon otu yağı
  • Biberiye yağı
  • Lavanta yağı
  • Karabiber yağı
  • Çay ağacı yağı

Elbette saç uzatan yağlar hangileri denilince akla hint yağı ve argan yağı da gelir. Yukarıdaki listede yer alan yağları bu iki yağ ile katıştırıp kullanmak gerekiyor.

Saç kaşıntısı nasıl geçer?

Mesela sedir ağacı yağı ile bir miktar aloe vera ve argan yağını karıştırın. Misk yağını, badem yağı ve limon suyuna ekleyin. Saçlarım dökülüyor diyenler, kekik yağını kayısı çekirdeği yağı ile karıştırın ve saçınıza sürün. Limon otu ile hint yağını karıştırın.

Saç dökülmesi nasıl önlenir evde

saçlarım kepekli ve kaşınıyor

Saçlarım kepekli ve kaşınıyor diyenler biberiye yağı ile argan ve hindistan cevizi yağını karıştırıp sürmeli.

Lavanta ile hint yağı ve zeytinyağını birlikte kullandığınızda kepek sorunu için doğal çözüm üretmiş olursunuz. Saç mantarı için ilaç kullanmanıza hiç gerek yok. Karabiber yağı ile jojoba ile sızma organik zeytinyağını saç derinize iyice yedirin.

Saçın kabarmaması için ne yapılmalı?

Saçlarım uzamıyor diyenler için bir çözüm de çay ağacı yağı ile avokado yağını katıştırıp saç diplerinden başlayarak tüm saça uygulamak. Saç uzatan yağlar arasında yer alan avokado, oldukça besleyicidir.

Doğal saç bakımı | Saç sağlığı için beslenme vitaminler

Şimdi sıra geldi saç sağlığı için nasıl beslenmeliyiz sorusunun cevabına. Ben yıllarca saç telleri neden incelir diye düşünüp durdum çünkü yavaş yavaş bu sorunum arttı. Pek çok da ürün kullandım, saç maskeleri, saç yağları, kürler ama bir türlü işe yaramadı.

saç telleri nasıl kalınlaşır kepek için doğal çözüm

Saç telleri nasıl kalınlaşır diye kafayı yerken bir şeyi fark ettim. Bende saç dökülmesiyle birlikte saç tellerinin incelmesi, yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi hep birlikteydi. Ve tahlil sonucunda kan değerlerimin çok düşük olduğunu gördüm.

Avokado saç maskesi tarifi

İşte böyle bir durumda saç tellerinin kalınlaşması zaten imkansız. Su da hiç içmiyordum. E hal böyle olunca dışarıdan istediğin kadar sarımsak şampuanı kullan, saç dökülmesi için maske kullan çok da işe yaramıyor. Ne zaman ki beslenmemi düzenledim ondan sonra işe yaramaya başladılar.

Saç sağlığı için vitaminler

Bu listedeki vitaminlerin vücutta yeteri kadar olması gerekiyor. Eksik olduğunda saçta da dökülme, kuruma, kepeklenme, incelme gibi sorunlar çıkıyor.

  • A, B, C vitamini
  • D vitamini, E vitamini
  • Demir
  • Çinko
  • Protein

A vitamini sebum denilen tüm cilt için çok önemli bir şeyi üretiyor. Yağlı dokunun oluşması için gerekli. Yağsız, kuru ortamda saç da bitki gibi kuruyup gidiyor ve saç dökülmesinin nedenleri dediğimizde aklımıza ilk gelmesi gerekenlerden biri bu.

En iyi A vitamini kaynakları ise ciğer, balık, brokoli, havuç, kavun ve balkabağı. Bunlardan birini her gün beslenme listenize mutlaka ekleyin.

saç sağlığı için besinler

C vitamini nelerde var? Portakal, çilek, biber, frenk üzümü, brokoli, brüksel lahanası, tatlı patates, ıspanak, guava, kivi ve papaya.

B vitamini olan besinler : Kırmızı et, balık, yumurta, mercimek, kuru fasulye, badem, brokoli, ıspanak, avokado ve muz.

Saç botoksu hakkında bilmeniz gereken her şey!

D vitamini nelerde var? Yağlı balıklar, kırmızı et, ciğer ve yumurta akı. D vitamini tüm vücut için, bağışıklık sistemi için çok önemli. Kışın düzenli takviye de kullanmanız gerekir.

saç uzatan yağlar besinler vitaminler

E vitamini ne işe yarar? Cilt sağlığı için yine çok önemli vitaminlerden biri. Neler yemek gerekir : ruşeym, badem, yer fıstığı, fındık, ıspanak, brokoli.

Demir içeren besinler : Ciğer, kırmızı et, kırmızı fasulye, nohut ve kuru kayısı. Mutlaka her şeyden önce bir test yaptırıp demir miktarınızı ölçtürün çünkü kadınlarda demir düşüklüğü çok görülüyor ve her şeye etkisi var.

saç sağlığı için nasıl beslenmeliyiz

Çinko nelerde bulunur? İstiridye, yengeç, ıstakoz, kuru fasulye, kabak çekirdeği, kenevir tohumu, nohut, siyah fasulye ve kaju.

Proteinli besinler listemizde ise chia tohumu, kırmızı et, balık, yumurta ve yeşil mercimek yer alıyor.

Saç sağlığı için vitaminler bunlar ve bunlarla birlikte mutlaka günde 2-3 litre su tüketmek gerekiyor. Kadınlarda tepeden saç dökülmesi gibi bölgesel sorunlar için de yine saç sağlığı için beslenme önemli bir yere sahip.

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir