Dermaroller Nedir? Evde Dermaroller Uygulaması Nasıl Yapılır?

dermaroller nedir

Dermaroller nedir? Saç, dudak, yüz ve boyun bölgesi için evde dermaroller uygulaması nasıl yapılır? Faydaları neler? Yorumlarım ve tavsiye eder miyim? Bugünkü yazımızın konusu.

Önce dermaroller nedir sorusuyla başlayalım, ardından ihtiyacınız olabilecek her şeyi bu yazıda anlatacağım ve göstereceğim.

Dermaroller, üstünde gözle görülemeyecek kadar minik mikro iğneler barındıran bir alet. Bu aletlerin pek çok markası ve çeşidi var, istediğiniz bir tanesini alabilirsiniz.

Dermaroller alırken neye dikkat etmek gerekir?

Dermarollerın farklı iğne boyutları vardır. Yüz için ayrı, saç için ayrı, boyun için, dudak için ve hatta bacaklarda kalça bölgesindeki selülitler için de kullanılıyor, bu bölgeler için farklı uzunlukta iğne kullnanmak gerekiyor.

Sadece dermaroller yüz, dudak ve boyun bölgesinde uygulamak istiyorsanız 0.5mm sizin için yeterli olacaktır. Dermaroller alırken neye dikkat etmeniz gerekir? işte buna iğne boyutu çok önemli. Yoksa cildinizi tahriş edersiniz.

Evde dermaroller nasıl uygulanır?

Evde dermaroller uygulaması yaparken ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır :

  • Uygulama aleti
  • %70 üzeri alkol
  • Cilt tipinize uygun serum

Videoda tüm detayıyla uygulamalı bir şekilde dermaroller yüz, dudak, boyun ve saç bölgesi için nasıl yapılır gösteriliyor.

Evde dermaroller uygulaması nasıl yapılır?

İlk baştan evde doğal tonik yapımı yazımda anlattığım tonikle cilt temizlenir, serumlanır ve cilde aletle uygulama yapmaya başlanır. Çok bastırmamak önemlidir. Gösterildiği şekilde bir hareket düzeneği ile uygulama yapmak önemlidir.

Evde dermaroller uygulaması yaparken uygulama sonrası cildinize süreceğiniz serumların özel olarak bu iş için üretilmiş olması gerekir. Herhangi başka bir krem veya içerik sürerseniz cildinizde yanma ve tahriş meydana gelebilir.

serumlar

Çünkü o anda cilt hasar almaya açıktır, buna dikkat etmek gerekir. Ne kadar sıklıkla dermaroller yapılır? Bu işlemi ilk ay, haftada 1 kez daha sonra 15-20 günde bir yapabilirsiniz. Şimdi bu işlem bize ne gibi bir fayda sağlayacak ona bakalım.

Dermaroller ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Ben yaklaşık olarak 4-5 aydır kullanıyorum. Yorumlarımı sizinle paylaşmak isterim ve tavsiye eder miyim onu da söylemek isterim. Öncelikle faydaları listesine bir bakalım :

  • İnce kırışıklıkları giderir
  • Lekeleri giderir
  • Cildi sıkılaştırır
  • Selülitleri azaltabilir
  • Saça uygulandığında yeni saç oluşumunu destekler
  • Cilde esneklik kazandırır
  • Yara izlerinin geçmesine yardımcı olur

Selülit tedavisi için çok fazla bir beklentiniz olmasın ama çünkü selülit daha iç bir katmanda. Zaten onun için daha farklı ve uzun bir iğne ucu kullanmanız gerekiyor.

Şimdi gelelim yorumlarıma. Öncelikle evde uygulama yaptığınızda çok hızlı süren ve kısa sürede biten bir işlem oluyor. Yani tüm yüz ve boyun bölgesi 5 dakikada bitiyor. İkincisi çok hızlı sonuç gösteriyor. Yani ilk yapışınızda bile hemen faydalarını görmeye başlıyorsunuz.

dermaroller faydaları zararları

Dermaroller acıtıyor mu? Acı eşiğiniz eğer çok düşük değilse hayır acıtmıyor. Zaten 0.5 mm lik bir iğne grubuyla çalışıyorsunuz. Hiç hissedilmiyor bile.

Artılarından biri de çok hızlı bir iyileşme süresi olması. Yüze uyguladığınızda 24 saat sonra açtığınız delikler kapanmış oluyor ve cilt kendini onarmış oluyor. Saç için de geçerli bu.

Dikkat etmeniz gereken önemli bir şey var. Açık yaralarda, aktif sivilcelerin üzerinde kullanmamak. Uygulama yaparken çok fazla bastırmamak. Ve uygulama öncesi sonrası hem cildi hem de aleti alkol ile temizleyip arındırmak.

dermaroller temizleme

Evet aleti sadece kendiniz evde kullanıyor olsanız dahi yine de alkolle temizlemelisiniz. Ve yüzünüze bu iş için hazırlanmış özel içeriklerden sürmelisiniz. Yoksa cildi tahriş edebilir hasar verebilirsiniz. Bunlar dışında herhangi bir yan etkisi veya dermaroller zararları yok.

Aleti ne kadar temiz ve düzenli kullanırsanız o kadar uzun zaman gider. Ve cildinizi tahriş etmemek veya cilde mikrop kaptırmamak tabii ki çok önemli. Amacımız cildi iyileştirmek çünkü. Ona zarar vermek değil :)

dermaroller nasıl kullanılır

Bir de aleti hiç bir zaman yukarıdaki resimdeki gibi koymayın. Yoksa iğnelerini zedelersiniz. Bir zemine koyacağınız zaman ters şekilde koyun yani iğneleri zemine değmemeli.

Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim. 1-2 aylık kullanımla birlikte yüzümdeki ince kırışıklıklar çok azaldı. Saçlarım çıkmaya başladı. Lekelerim azaldı ve cildime canlılık geldi. Eğer sizin de bu tür sorunlarınız varsa mutlaka kullanın.

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir