Alerjilerin nedenleri, nasıl etkilediği ve nasıl tedavi edileceği uzun yıllardır araştırılmaktadır. Alerji günlük hayatta çoğu insanın başına gelebilecek bir durumdur. Hatta hastaneler de bile günümüzde Alergoloji diye bir servis vardır. Bu servis alerji tedavisi için kullanılır.
Alerji çeşitleri çok fazladır. Ve bu alerjilerin her birinin ayrı nedeni vardır. En çok rastladığımız ise başlangıçta zararsız gibi görünen ama zamanla astıma dönüşen saman nezlesidir. Bu alerji bağışıklık sisteminin zayıflığından meydana gelmektedir.
Alerji neden olur?
Alerjilerin nedenleri ise; yanlış beslenme, kimyasallar, stres, sürekli asidoz, elektro-kimyasal reaksiyonlar. Alerjiyi tetikleyen şeyler ise; inek sütü, polenler, güneş ışığı, akarlar, toz, rutubet, küflü besin, evde beslenen tüylü hayvanlar, hayvan kıl ve tüyleri, mobilyalar, sentetik giyim eşyaları.
Bunların dışında bazı insanların vücutları alerjiye yatkınlık göstermektedir. Eğer vücudunuzda alerjiye yatkınlık var ise patlıcan, kahve, yumurta sarısı, tatlı, kafeinli içecekler, çikolata, siyah çay, kızartma, fındık, ceviz, yağlı balık gibi besinlerden mümkün olduğu kadar uzak durmalısınız.
Alerji nasıl geçer? Alerjiye karşı ne yapılır?
Alerji bazen dönemseldir, mesela bahar alerjisi, polen alerjisi gibi. Bazen de belli bir gıdaya veya nesneye karşı da olabilir, mesela toz alerjisi gibi.
Neye alerjiniz olduğunu bilmelisiniz. Bunun için alerji testi yaptırmanız önemlidir. Ayrıca alerjiniz olan gıdayı tüketmeye devam etmemeli veya o nesneye maruz kalmamalısınız.
Alerji nasıl geçer? Bu testi yaptırıp gerekli tedbirleri alarak alerji geçer. Alerjiye karşı ne yapılır? Çok dikkatli olmak gerekir. Bugün sizi hapşırtan alerji yarın kansere sebep olabilir. Mutlaka kontrol altına alınması gereklidir.
1 Comment
Comments are closed.