Sıkılaştırıcı Kırışıklık Giderici En İyi 10 Yağ

Canlandırıcı kırışıklık giderici gençleştirici doğal yağlar

Kırışıklık giderici yağ ile cilde masaj yapmak, sıkılaştırıcı ve aynı zamanda canlandırıcı etki de oluşturur. Kremler, serumlar ve jeller kullanabilirsiniz ama yağların yeri ayrı.

Cilt neden kırışır? Genetik faktörler, çevresel etkenler, uyku düzeni ve yanlış beslenme alışkanlığı listenin başında geliyor. Özellikle kaz ayağı ve göz çevresi kırışıklıkları, ağız ve boyun bölgesindeki kırışıklıklar, yaşlanmayla birlikte o bölgeler nemini kaybedip inceldiği için olur.

kırışıklık giderici yağ

Yaş almayla birlikte cildin ve vücudun her yerinde su ve kolajen kaybı meydana gelir, bu yüzden kırışıklık olmaması için ne yapılmalı diye sorduğumuzda aklımıza ilk gelmesi gereken şeyler şunlar olur.

  • Daha fazla su içmek
  • Vitamin ve mineral açısından zengin beslenmek
  • Sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmak
  • Güneş koruyucu kullanmak
  • Sırt üstü uyumak
  • Sigara kullanmamak
  • Cilt masajı uygulamak

Anti aging krem ne zaman kullanılmalı? Cilt uzmanları, 25’lerde kullanılmaya başlanması taraftarı. Kolajen takviyesi için 35’ten sonra. Kırışıklık giderici doğal yöntemleri yukarıdaki listede yazdım. Bunlarla birlikte yağlar da çok etkili tabii ki, şimdi onlara geçelim artık.

Retinol serum nasıl kullanılır?

Kırışıklık için doğal yağ arayanlara sıkılaştırıcı en iyi 10 yağ

Benim bugüne kadar denediğim kırışıklık giderici krem veya serumların yanı sıra en ama en çok işe yarayan yöntem dermaroller uygulaması oldu biliyorsunuz. İnce çizgilerden kalın çizgilere kadar, ikinci aydan sonra resmen kayboldular. O yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yani kırışıklık için en iyi yöntem bir kere yüzde yüz dermaroller. Peki bu uygulamayı yaparken hangi yağları kullanırsak daha çok verim alırız? Şimdi onlara geçelim.

Cildi canlandıran ve kırışıklık gideren yağlar bunlar :

Limon yağı ne işe yarar? Hem içindeki C vitamini ile cildi besler, hem güneşin zararlı etkilerinden korur hem de ciltteki hasarları azaltır.

Evde bronzlaştırıcı güneş yağı yapımı

sandal ağacı yağı neye iyi gelir

Sandal ağacı yağı neye iyi gelir? Antiseptiktir, iltihap gidericidir, yani akne, egzama ve sedef hastalığı için birebirdir. Ayrıca yaşlanma karşıtıdır.

Misk adaçayı yağı antioksidandır, DNA proteinlerini serbest radikallere karşı korur. Böylece cildin hasar almasını önler ve cildi güçlendirir. Tıpkı ceviz kabuğu suyu gibi.

Nar çekirdeği yağı cilt lekeleri üzerinde çok etkilidir. Kanser hücrelerinin büyümesini önler, ciltteki hasar oluşumunu önler.

Cildi canlandıran serum

Lavanta yağı hem cilt için hem ruh için tam bir şifa. Sakinleştirici etkisi en önemli yararlarından biridir. Sivilce ve akne gibi sorunların doğal çözümüdür.

havuç tohumu yağı faydaları

Havuç tohumu yağı cilde faydaları açısından önemli yağlardan biridir. Antioksidan etkisiyle sağlıklı hücrelerin yıkımını önleyerek yaşlanmaya karşı savaşır.

Ylang ylang yağının faydalarından en önemlisi yaşlanmayı önlemesi. Serbest radikalleri azaltırken, cilt protein ve yağlarının yeniden oluşmasını destekler.

Akgünlük yağının cilde faydaları arasında en önemli iki tanesi; cilt tonunu eşitlemesi ve yeni hücrelerin oluşumunu desteklemesi. Yara izi, leke ve kırışıklıklar için birebirdir.

Gül yağı cilde iyi gelir mi? Kırışıklık giderici en iyi 10 yağ listemizin olmazsa olmazıdır. Antioskidan, iltihap giderici, sakinleştirici, nemlendirici, yenileyici, canlandırıcı bir yağ.

Biberiye yağı cildi sıkılaştırır mı? Hem de nasıl :) Çünkü bu yağın antioksidan etkisi cilt elastikiyetini artırır, koruyucudur ve yeniden yapılandırıcıdır. Ayrıca sivilce maskesine de ekleyebilirsiniz.

Cream Co Cilt tonunu eşitleyen nemlendirici krem

Kırışıklık giderici doğal yağlarla nasıl maske veya serum yapabiliriz?

İşin temeli aslında şu, ihtiyacımıza uygun bir kaç yağ seçip bunları bir baz yağa eklemek. Evet işlem bu kadar basit. Baz yağ nedir? Taşıyıcı yağdır. Peki neden taşıyıcı yağ kullanmalıyız? Adı üstünde, içine ekleyeceğimiz diğer yağları seyreltirler. Böylece kullandığımız yağlar cildimize zarar vermez.

kırışıklık giderici doğal yağlar

Taşıyıcı yağlar hangileri? Organik sızma zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, avokado yağı, badem yağı ve üzüm çekirdeği yağı.

Oran nasıl olmalı? 30 ml taşıyıcı yağın içine 5-7 damla onarıcı yağ şeklinde ekleyebilirsiniz. Mesela 30 ml nar çekirdeği yağının içine 3-4 damla biberiye yağı, 3-4 damla ylang ylang yağı ekleyip bir karışım yapabilirsiniz.

Nem sağlayan, ölü cildi arındıran ve kırışıklıklara iyi gelen incinin cilde faydaları da oldukça fazla.

Karışımı hazırlamadan önce, içine koyacağınız yağı çok küçük miktarda cilt üzerinde deneyip alerjiniz olup olmadığını kontrol edin.

Kırışıklık giderici doğal yağlarla hazırladığınız maske veya serumu gua sha taşı ile yüzünüze uygulayıp masaj yapabilirsiniz. Veya ellerinizle yüz masajı da yapabilirsiniz. Her iki şekilde de işe yarayacaktır.

Bu yağları kırışıklık için evde maske nasıl yapılır? yazımdaki maskelerin hepsinin içinde kullanabilirsiniz. Uygulamayı haftada mutlaka en az 1 kez yaparsanız çok faydasını görürsünüz. Kırışıklıkları nasıl yok ederiz diye düşünmekten kurtulacağınız bir yazı hazırladım size. Umarım işinize yarar, bende yaradı.

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir